Gracie Barra en Braziliaans jiujitsu

BJJ is internationaal groeiende sport


Gracie Barra is een internationale Braziliaanse jiu-jitsu-organisatie die bekend staat om zijn vechtsporttraining en -scholen. Het werd opgericht door Carlos Gracie Jr., een prominente figuur in de wereld van Braziliaanse jiu-jitsu en de Gracie-familie. Gracie Barra heeft wereldwijd vestigingen en is een van de grootste en meest erkende BJJ-organisaties ter wereld. De focus van Gracie Barra ligt op het bevorderen van de kunst van het Braziliaanse jiu-jitsu, dat zich richt op grondgevechten en het gebruik van grepen, klemmen en wurgtechnieken om een tegenstander te controleren en te onderwerpen. Naast het bieden van uitgebreide training in Braziliaanse jiu-jitsu, biedt Gracie Barra ook instructie in andere vechtsportdisciplines, zoals worstelen, judo en muay thai.

Gracie Barra onderscheidt zich door zijn sterke nadruk op discipline, respect, samenwerking en positieve mentaliteit. De organisatie heeft een gestructureerd lesprogramma dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderde beoefenaars, en het streeft ernaar om een ondersteunende en inclusieve gemeenschap te creëren waarin studenten van alle leeftijden en niveaus kunnen groeien en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen. Gracie Barra organiseert ook regelmatig BJJ-wedstrijden en toernooien, zowel internationaal als lokaal, waardoor studenten de mogelijkheid hebben om hun vaardigheden te testen en zich verder te ontwikkelen binnen de sport.

Over het algemeen staat Gracie Barra bekend om zijn toewijding aan de verspreiding en promotie van Braziliaanse jiu-jitsu en heeft het een sterke aanwezigheid in de wereldwijde vechtsportgemeenschap.